Co se děje po smrti? II

Zaujal mě článek „Neurochirurg z Harvardu říká, že existuje svět, kde je život mnohem krásnější“.

Lékař Eben Alexander postupně zcela přehodnotil pohled na to, jak funguje vědomí a lidský mozek. Prodělal totiž klinickou smrt a s ní něco, co se vymyká dosavadnímu lidskému chápání.

Jako neurochirurg jsem nikdy nevěřil na fenomén spojený se zkušenostmi blízké smrti. Vyrůstal jsem ve vědeckém světě jako syn neurochirurga. Šel jsem ve stopách svého otce a získal titul z neurochirurgie na Harvardské škole medicíny a dalších univerzitách.

Měl jsem za to, že rozumím tomu, co se stane v mozku, když jsou lidé blízko smrti, a vždy jsem věřil tomu, že zde jsou dobrá vědecká vysvětlení pro nebeské cesty mimo tělo, jež popisují lidé, kteří se přiblížili smrti.

Mozek je úžasně propracovaný, ale velice jemný mechanismus. Stačí snížit přísun kyslíku byť jen o malé množství a mozek na to bude reagovat. Nebylo velkým překvapením, že lidé, kteří prodělali zranění či úraz, po němž se ocitli na pomezí života a smrti, se ,,vraceli“ s podivnými příběhy. Ale to ještě neznamená, že to bylo skutečné.

Jenže pak se mi stalo něco, co mi dalo důvod zcela vědecky přehodnotit to, co jsem si do té doby o mozku a jeho fungování myslel

Doporučuji k přečtení a zamyšlení. Ať si udělá každý svůj názor. Z mého pohledu je to jasné. Učení svědků Jehovových nesedí. Ale o to tady přece v první řadě nejde; dokazovat zda nějaké učení sedí či nesedí, jakoby v první řadě záleželo jenom na tom jestli jsi nebo nejsi v té správné organizaci. Jde přeci o mnohem víc.

zdroje: https://coolmagazin.cz/neurochirurg-z-harvardu-existuji-jine-svety-kde-je-zivot-mnohem-krasnejsi/

https://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Alexander_(author)

Sdílet

Napsat komentář